tisdag 21 juni 2011

I söndags

Nu är det tisdag och jag har återhämtat mig tillräckligt för att berätta om söndagen som gick.


Det var ju SM i alility och lydnad ute på Polishögskolan och där häckade jag hela helgen. 
På lördagen var det soligt och fint. Jag packade presentpåsar och tittade på hundfolk varav 97% såg ut som Hej-kom-och-hjälp-mig.


I söndags regnade det. H-E-L-A  j*vla dagen. Emellanåt var det lite finregn men allra oftast vräkte det ner. När det regnade som allra värst var jag tvungen att gå längst bort på området för att få tag i lite information. Folk som mötte mig pekade och skrattade....det rann om mig! Som tur var hade Sanna med sig ett par extra byxor i sin bil som jag fick låna. Himlans bra eftersom jag var dyngsur rätt igenom. Jag har egentligen inte så mycket emot regn, det är ju bara vatten, men att vara ute i sju timmar i hällregn är något jag inte vill göra allt för ofta.


Det var finalerna som gick under söndagen. När jag var på alilityn för att kolla hur det gick med presentpåsarna så stannade jag till och kollade i en minut. 
Började tjuta.
Fick gå därifrån för folk undrade vad det var med mig. Hejja.


Fredrik Steen var där som prisutdelare, du vet Hundcoachen från tv4. Han upplyste mig glatt om att det är åldern som gör att jag blir rörd. Alltså MIN ålder. ....skit-Fredde..nä men förutom just det uttalandet så var han supertrevlig. På riktigt! Glad och positiv, jag gillar såna människor. Finns alldeles för mycket surpuppor i landet. Men även hundcoacher blir regnade på


                                                   Bilden är snodd från Fredriks blogg


Efter sju sorger så blev det till slut prisutdelning. Först till de som tävlat i Lydnad och ett par timmar senare Agility. Alla var glada utom några surisar från Skåne som tävlat i just agility, de var sura för att hundhalsbanden de fått i sina presentpåsar var för stora för deras hundar så de slängde halsbanden i soporna. Det var väl genomtänkt och fint? För inte kan de väl känna någon som har en lite större hund som ville ha ett halsband till skänks? Nä då, väldigt demonstrativt åkte de i papperskorgen. Jag ville hemskt gärna hjälpa de människorna ner i papperskorgarna men insåg att det inte skulle uppskattas (av de "hjälpta") så jag lät bli. 


Fem i sex var alla priser utdelade och klockan sex hämtade brorsan upp mig. Vi åkte till päronen och åt söndagsmiddag. Det var kanon att vara inomhus så när jag efter 1½ timme hade torkat så åkte Skräcken, brorsan och jag till rastgården för att Skräcken skulle få leka en stund med sin bästis. Blötte ner mig igen. Åkte till sist hem och satte på mig torra, rena kläder. Kändes som värsta lyxen! 


Kontenta: Om du tycker att allt är motigt, gå då ut och jobba i hällregn en hel dag och njut sen av att få vara inomhus :)


                                                    

Inga kommentarer: